História Malaciek: Objavte zaujímavosti nášho mesta
Lokalita a dostupnosť Malacky a ZáhorieProjekty a ponuky Malacky
Späť na blog

História Malaciek: Objavte zaujímavosti nášho mesta

Malacky, jedno z najstarších miest na Slovensku, sa môže pochváliť bohatou históriou a množstvom zaujímavostí, ktoré stojí za to objaviť. Mesto leží v blízkosti hlavného mesta Bratislavy, čo ho robí atraktívnym miestom pre život aj pre návštevy. V tomto článku sa pozrieme na fascinujúce aspekty Malaciek a prečo by ste mali zvážiť bývanie v tomto malebnom meste s možnosťou rýchleho prístupu do Bratislavy.

Malacky v historickom kontexte

História Malaciek siaha až do stredoveku. Prvé písomné zmienky o meste pochádzajú z 13. storočia. Malacky sa rýchlo rozvíjali vďaka svojej strategickej polohe na obchodných cestách a úrodnej pôde, ktorá umožňovala rozvoj poľnohospodárstva. V priebehu storočí mesto prešlo mnohými zmenami a vývojom, ktorý ho formoval do dnešnej podoby.

Významné pamiatky a miesta

Malacký zámok

Jednou z najväčších historických pamiatok v Malackách je Malacký zámok. Tento nádherný barokový zámok bol postavený v 17. storočí a dnes slúži ako kultúrne a spoločenské centrum mesta. Zámok je obklopený krásnym parkom, ktorý je ideálnym miestom na prechádzky a oddych.

Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie

Ďalšou významnou pamiatkou je Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie, ktorý bol postavený v gotickom štýle a neskôr prestavaný v barokovom slohu. Tento kostol je dôležitým duchovným centrom Malaciek a láka návštevníkov svojou architektúrou a historickým významom.

Moderné Malacky

V súčasnosti Malacky kombinujú históriu s moderným životným štýlom. Mesto ponúka širokú škálu služieb, obchodov, reštaurácií a kultúrnych podujatí. Pre tých, ktorí zvažujú bývanie v Bratislave, sú Malacky ideálnym miestom na výlety alebo aj na trvalé bývanie v tichšom prostredí, no s jednoduchým prístupom do hlavného mesta.

Prírodné krásy a rekreačné možnosti v Malackách

Malacky neponúkajú len historické a kultúrne zaujímavosti, ale aj krásnu prírodu a množstvo rekreačných možností. Mesto a jeho okolie sú bohaté na lesy, parky a vodné plochy, ktoré sú ideálne na turistiku, cyklistiku a iné outdoorové aktivity.

Kultúrne a spoločenské podujatia

Malacky sú tiež domovom mnohých kultúrnych a spoločenských podujatí, ktoré obohacujú život obyvateľov aj návštevníkov. Počas roka sa v meste konajú rôzne festivaly, koncerty, výstavy a trhy, ktoré prilákajú návštevníkov z celého regiónu. Medzi najpopulárnejšie podujatia patrí Malacký jarmok, ktorý ponúka širokú škálu tradičných výrobkov, jedál a remesiel. Okrem toho mesto organizuje rôzne športové podujatia, ktoré podporujú komunitného ducha a zdravý životný štýl.

Bývanie v Malackách s blízkosťou Bratislavy

Vďaka kombinácii historických pamiatok, prírodných krás a bohatého kultúrneho života sú Malacky atraktívnym miestom nielen na návštevu, ale aj na trvalé bývanie. Blízkosť Bratislavy pridáva ďalšiu úroveň komfortu a možností pre obyvateľov Malaciek, ktorí hľadajú ruch veľkomesta.

Daň z darovania nehnuteľnosti 2024

Pre tých, ktorí uvažujú o kúpe alebo darovaní nehnuteľnosti v Malackách alebo Bratislave, je dôležité byť informovaný o daňových predpisoch. Pri plánovaní darovania alebo prijímania nehnuteľnosti je nevyhnutné konzultovať aktuálne daňové predpisy a prípadne vyhľadať odbornú radu, aby ste sa vyhli nepríjemným prekvapeniam.

Záver

Malacky sú mesto s bohatou históriou a množstvom zaujímavostí, ktoré stoja za návštevu. Blízkosť k Bratislave robí toto mesto ešte atraktívnejším pre tých, ktorí hľadajú pokojnejšie prostredie s rýchlym prístupom do hlavného mesta. Nezabudnite tiež byť informovaný o aktuálnych daňových predpisoch, ako je daň z darovania nehnuteľnosti 2024, aby ste mohli plánovať svoje finančné kroky s istotou.